1-0 Oliver Oliveros (Johan Hellström) 13 min
2-1 Sebastian Kristensson (Gustav Lindquist) 51 min
3-3 Oliver Oliveros (Philip Marklund) 59 min

Varningar
Nicklas Mattsson 45 min
Johan Hellström 90 min

ÖT Smygehuk spelade återigen oavgjort mot Hyllie IK i en öppen och trevlig match. ÖT Smygehuk inledde matchen bäst och har ett visst övertag i bollinnehav. I den 13:e minuten får Johan Hellström bollen till höger en bit in på Hyllies planhalva och ger sig av på ett soloäventyr där han lurar ett par motståndare. Johan tar sig ner mot kortlinjen där han tittar upp och slår ett hårt inlägg mot bortre där Oliver Oliveros möter upp med en volley och placerar in 1-0. Ett riktigt snyggt mål. Detta var Olivers 8:e seriemål i år. Sen följer en kvart av öppen fotboll där båda lagen spelar fint och är sånär på att rinna igenom. I den 29:e minuten får ÖT Smygehuk en högerhörna. Gustav Lindquist slår den mot första stolpen där Oliver Oliveros möter upp och nickskarvar mot mål men målvakten lyckas rädda. Målvakten kastar snabbt ut bollen och Hyllie startar en blixtsnabb kontring där bollen går ut till en fri spelare till vänster i vårt straffområde som placerar in kvitteringen till 1-1 bakom Izzettin Adigüzel. Matchen fortsätter vara småtrevlig och halvchanserna avlöser varandra. I den 33:e är det ÖT Smygehuks tur att kontra blixtsnabbt där Oliver Oliveros driver upp bollen och vid sin sida har han Johan Hellström där dessa herrar kommer 2 mot 1. Skärpan i det avgörande momentet var inte det bästa så en försvarare hinner ner och bryter anfallet. I den 43:e minuten sågar Oliver Oliveros och Johan Hellström sig fram genom Hyllies försvar och Johan avslutar och det blir retur som går ut till André Andersson. André testar skott direkt men en Hyllieförsvarare offrar sig och blockar skottet. Första halvlek slutar 1-1 och det kändes som om flera mål till var på gång. Ännu en gång har vi släppt in mål på en kontring efter en ÖT hörna. Lagledaren tipsade killarna om en gammal enkel beprövad hörnvariant som varit effektiv tidigare. I den 47:e minuten kommer Hyllie fram till höger och avlossar ett skott från nära håll som Izzettin Adigüzel fint parerar ut till hörna. I den 51:a minuten får ÖT Smygehuk en vänsterhörna, den första i den andra halvleken. Gustav Lindquist slår en perfekt hörna där Sebastian Kristensson möter upp och nickar bollen i mål till 2-1 för ÖT Smygehuk! Hörnvarianten lyckades direkt. Detta var Sebastians 3:e seriemål i år i hans 5:e match sedan ankomsten från FC Trelleborg. Detta var startskottet på en målorgie under 8 minuter. I den 53:e minuten missar ÖT Smygehuk i ett uppspel och Hyllie sätter full fart mot vårt mål och kommer fri med Izzettin Adigüzel och placerar in 2-2. I den 58:e minuten får Hyllie en högerhörna. Hörnan slås in högt mot bortre stolpen där Nicklas Mattsson ska nicka undan men precis i upphoppet får han en rejäl knuff i ryggen och Hylliespelaren kan ostört gå upp och nicka in 2-3. Kanske inte helt regelrätt!?!? Bara minuten senare i den 59:e minuten spelar Philip Marklund bollen till Oliver Oliveros som dribblar sig förbi 4 motståndare och kommer ner till kortlinjen till vänster där han slår in ett hårt lågt inlägg mot en framstormande Johan Hellström men bollen tar istället på en Hyllieförsvarare och in i mål till kvittering 3-3. Detta var Olivers 9:e seriemål i år. Efter 4 mål på 8 minuter går tempot ner något i matchen. I den 72:a minuten skjuter Johan Hellström ett bra långskott som målvakten lyckas rädda. Det blir inte fler mål i matchen som slutar 3-3. I nästa match väntar Bunkeflo FF på Smygehamns IP på söndagen den 11:e september klockan 14:00.